Vandring i Österrike - dag 1

Vi flög med Lufthansa till München - inga konstigheter, allt flöt på fint! Dessutom fick vi biljetten för 3000kr t/r för två personer. överkomligt! De serverade en tråkig macka på planet, jag hade räknat med något varmt då vi flög vid lunchtid. Väl framme i München kom bagaget rackarns snabbt, tog typ 12 minuter innan vi hade allt pick och pack. Enligt förslag från folk på Utsidan.se hade vi inhandlat barnvagsnskydd (a´40kr) och täckt våra ryggsäckar men det var helt bortkastade pengar. R hade inte kvar sitt skydd och mitt var helt sönderrivet....

Eftersom det gick så fort med bagaget kunde vi lugnt käka lite på Burger King och sedan tog vi pendeltåget (S-bahn) in till hauptbahnhof. 40 minuter tog det. Direkt bytte vi till tåget mot Bregenz som avgick i tid (som allt i Tyskland!) Det var otroligt varmt och man var rejält klibbig. Det visade sig (naturligtvis!) att jag var tvungen att sitta bredvid en tjock gubbe som liktade svett. Jag lyckades snegla på hans biljett och kunde konstatera att han skulle till Lindau vilket var ca. 10 minuter innan vi skulle gå av. Vi gick istället till restaurangsvagnen där vi drack öl.

Restaurangvagnen såg precis ut som något ur en Agatha Christie-deckare! Läderfåtöljer och träbord. Jättefint. Något dyr öl och mat men så är det ju här hemma också! Servitören var en skämtsam en och drog en massa skämt på tyska. Vi förstod inte alla... :-) Sedan insåg vi att han var nog från Schweiz (tåget gick dit) och därför var han lite svårförståelig. När vi närmade oss Bregenz såg vi hur landskapet förändrades, det blev mer kullar och till slut berg. Väl framme i Bregenz kunde vi konstater att bergen runt om såg höga ut! Vad hade vi gett oss in på? Senare visade sig att de bergen var jättelåga...

Väl framme så var det säkert en 29 grader och vi var svettiga. De första människorna vi möter när vi kliver av tåget är tre typiska tonåring som sitter och röker på perrongen. Tänk att det finns tonåringar här också! ;-) Trots värmen promenerade vi till Gasthof Matt det tog ca. 20min. Vi hade bokat det hemifrån för att vara säkra på att ha någonstans att sova första natten. 40€ per näsa. Väl framme inkvarterade vi oss och begav oss sedan ner till Bodensee för att bada. Vi passerade klostret som ligger centralt i Bregenz, och försökte oss även på att ta en cache. Men det sket sig. Badet vvar underbart! Stranden (? vi hade svårt att hitta den) var väl ingen höjdare, men vatten var säkert 24 grader varmt. Underbart.

Vi fortsatte kvällen med att promenera längs strandpromenaden, ganska snart drog vi oss tillbaka till där vi bodde. Köpte varsin Cola (öl kändes inte lockande....) och gick upp till rummet. Vi däckade ganska snart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0