Solskydd

Balkongparasoll inköpt på Rusta för 100kr. Sommarfint och glatt!
image17

Andra hörnet!

image15


Tomaten fick jag igår av svägerskan. Vet inte vilken sort... Har sått basilika som enligt info på nätet skulle fungera tillsammans med tomaten. Finns det plats lite längre fram kanske jag köper mig en tagetes. En dunderorange ska det vara! De passar visst också med tomater.

Basilikan kom upp ganska fort tycker jag!
image16

Ena hörnet!

Jag vill ha en frodig lättskött doftande balkong. Jag direktsår helst, har inte så bra erfarenhet av att förgro, men jag kan inte förneka att det ändå brukar klia i odlingsfingrarna i februari, mars... :-) Årets val av fröer blev:

Svartöga, blandade färger, Bröderna Nelson:


Luktärt, "Pink Cupid", Bröderna Nelson:

Som vanligt under våren blev jag "tvingad" att prenumerera på Allt om Trådgård. Den här följde med som premie!

Doftlilja, Gladiolus callianthus, vit. Bröderna Nelson:

Av svägerskan fick jag en Rosenböna, men jag vet inte vilken sort... Det är den långa längst till höger.
Så här ser "ena hörnet" ut nu!

image11
Rosmarinen har fått flytta ut från köket och myntan växer så det bara knakar!. Timjanen tar det lite lugnare....

Svartögat börjar komma!
image13

Men luktärten är lite långsammare!
image14

Minidahlia!

En minidahlia inhandlades för någon vecka sedan. Kommer inte ihåg vad den heter mer exakt, men den är som en liten juvel! Blommorna är ca. 4-5 cm i diameter. Verkar trivas bra i den stekande solen.

image5

Ny lägenhet timad med COOP-utförsäljning!

I höstas beslutade sig COOP här i närheten att lägga ner sin bygg och trädgårdsavdelning. R fyndade cafémöbeln (ett bord och två stolar) för 175kr! Litet, nätt och perfekt för vår lilla balkong!

image4

Jag kunde inte hålla mig!

Mina odlargener börjar spöka redan i januari! Jag köper trädgårdstidningar och börjar fundera på vad som ska finnas på balkongen. I år var det extra specieltt pga att det är första sommaren vi bor här. Hur mycket får plats? Blir det väldigt varmt? Räcker söderläget för att odla tomat? ...

Så i tidig april kunde jag inte hålla mig längre! Jag köpte vackra violer och penseér på Plantagen som jag planterade ut i finfin balkongblomjord från Hasselfors. I början var det lite för kallt så de tog sig inte riktigt men helt plötsligt så exploderade de! De blommar helt fantastiskt och på morgonen doftar den gula penseén helt underbart av honung.

Nu är lådan helt översållad av blommor och jag börjar undra om de kommer att orka blomma så här hela sommaren? Förra veckan blev jag tvungen att flytta en planta till en annan låda för det blev alldeles för trångt. Jag har lovat mig själv många vackra viol och pensebuketter i lägenheten!

Det här måste jag titta på varje morgon när jag äter frukost!

image3

Ljuvligt vackert! Mmmmmmm och de finns på min bakong!

image2

Jag vet inte om de är härdiga, men jag tänkte i alla fall prova när säsongen är slut! Ner med de i gräsmattan bara!

Start: Balkongen

Vi bor i ett hyreshus från 50-talet med en ganska liten balkong: Ca. 2 kvm. Som tur är bor vi på nedersta våningen och har en massa buskar under balkongen så det går bra att ha blomlådorna på utsidan av balkongräcket.

Balkongen har sol från ca. kl 9.00 tom 18.00, så det går åt en hel del vatten! Jag har 3 självvattnande balkonglådor i plast, (Hammarplast) och diverse lerkrukor; både glaserade och oglaserade.


image1

Vem är jag?

Jag är 33 år och bor i Stockholm. För några år sedan fick jag min första lägenhet med balkong och blev fast i det här med trädgård! Efter något år bestämde jag mig för att vidareutbilda mig och då hade jag inte råd att ha kvar lägenheten. Ihopflyttning med R. blev lösningen. 27kvm utan balkong.... Där bodde vi i 3 år men h ar precis flyttat till en gigantisk trea med balkong!

Vandring har vi hållit på med lite till och från sen vi träffades. Tidigt i våras bestämde vi oss för att åka på vandringssemester till Österrike. Vi förbereder oss genom att gå dagsturer och köpa lämplig utrustning.

Välkommen till min blogg!

Idag bestämde jag mig för att ta steget ut i bloggvärlden! Jag eftersträvar inte att bli någon Internetkändis utan vill bara berätta lite om mina projekt för sommaren.

Balkongen och Vandringsresan till Österrike!

Förhoppningsvis publiserar jag i slutet på juli en resedagbok över strapatserna i Österrike! Välkommen!

RSS 2.0