Ödesträdet har mött sitt öde

Mitt ödesträd har efter flytten fått bott i ett solstarkt fönster. Växten har aldrig blommat trots att jag klippt ner den och hållit på och grejjat. I alla fall så i det nya fönstret har den väl inte jättetrivts - har fått solskador på bladen och inte riktigt växt som den borde. Den har ändå börjat klänga sig uppåt gardinen och fönstret och det är ju det jag varit ute efter - för att få lite insynsskydd.

Nu på sistone så tycker jag den har börjat vara lite väl risig så jag gav den lite xtra näring osv. Häromdagen så fick jag en smärre chock när jag skulle vattna! I krukan hade börjat växa någon slags gul jordtäckande svamp som dessutom hade bildat en jättestor fruktkropp! Blomman var dessutom myllrade dessutom av små, små, små kvalsterliknande saker. Jag gav upp försöket med blomman och hivade den i soporna - tar ett skott av svägerskan istället!

Jag misstänker att det är ICA´s blomjord som är boven. Har köpt den en gång förut och den var sämst - lertung och kvävde rötterna.  Gav den en till chans då jag verkligen behövde jord för ett tag sedan, får se om fler blommor stryker med nu då. Ska hålla ögonen öppna!

Någon som vet vad svampen heter?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0