Glasnudlar med wokade grönsaker och kött!

Innan man sticker ut i i skogen så tycker jag att det är bra att förbereda lite hemma eller i alla fall planera. När man är ute så tenderar man att vara VÄLDIGT hungrig och då har man inte tid eller lust att hålla på och fixa för mycket vid lägret...

Det här receptet kanske känns lite fixigt men går hyfsat fort att fixa till vid lägret. Jag förberedde kryddningen hemma för att slippa släpa med en massa onödigt. I en tät (!) behållare (+plastpåse runt!) la jag:

lite olja
riven vitlök
sesamolja
fisksås
chiliflakes
koriander
honung

Väl framme vid lägerplatsen: (Vi använder ett Trangiakök i duosal)

Koka upp vatten - lägg i risnudlar. (bryt av de om de är långa, de kan vara svårätna) Tag bort från lågan/elden.
Häll kryddblandningen i en kastrull släng ner valfria hackade grönsaker. Vi använde: squash, purjo, någon stjälk sparris. När det stekt ett tag blanda i något protein. Vi använde köttbitar från gårdagens grill...

Häll av
nudelvattnet och pressa över lime (DÖgott och förhindrar att nudlarna klibbar ihop och blir ohanterbara!)

Salta peppra och njut!
None

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0